Technische
detachering

Wat is technisch detacheren?

Technische detacheerders leveren via hun detachering oplossing tijdelijk technisch personeel aan bedrijven in de techniek en aan installatiebedrijven in Nederland. Aditech is een erkend technisch detacheerder en aangesloten bij brancheorganisatie NBBU.

Binnen de techniek wordt namelijk veel projectmatig gewerkt en is tijdelijk extra personeel en aanvullende kennis nodig. Voor deze klantvraag is technisch detacheren een ideale oplossing. Op deze manier leent een bedrijf tijdelijk en flexibel extra vakmensen in. Zo worden kennis- en personeelstekorten opgevangen voor projecten en piekperioden qua werk.

Aditech als technisch detacheerder

Aditech is technisch detacheerder en is daarmee partner van honderden bedrijven in de techniek en de installatiewereld door heel Nederland. Via 11 vestigingen door heel Nederland wordt op lokaal, regionaal en vooral persoonlijke wijze werkgever en werknemer aan elkaar gekoppeld. Aditech is partner in detachering voor grote bedrijven zoals BAM, SPIE, Unica, Heijmans, Feenstra, Kemkens, Hoppenbrouwers, Breman en ENGIE en voor lokale technische installatiebedrijven bij jou in de buurt.

Bij technisch detacheren is de werknemer in dienst bij het detacheringsbedrijf. Gedetacheerden hebben alleen een uitgebreide screening, intake en referentiecheck gehad bij Aditech. Dat borgt de kwaliteit van de vakwerker. Aditech stelt de werknemer ter beschikking aan de opdrachtgever. Voor detachering geldt vaak dat de projecten en het werk voor een langere periode zijn dan in geval van uitzendwerk.

Aditech als technisch detacheerder
 Specialist in de techniek en installatiebranche

Specialist in de techniek en installatiebranche

Er zijn algemene en gespecialiseerde detacheerders. De techniek kent veel specifieke functies en soorten banen. Werk in de techniek kent daardoor ook erg specifieke kennis en vereist daarnaast van de wet- en regelgeving ook de nodige certificeringen. Dit alles vraagt kennis en begrip van de detacheerder. Aditech is ruim 27 specialist in technisch detacheren in Nederland. Daarmee helpt Aditech zowel kleine als grote techniekbedrijven aan tijdelijk vakpersoneel.

De perfect match is wat het doel is. Aditech kent de techniek. Goed uitvragen van de vacature en het werk, wat zijn de eisen, wat voor persoon past bij het techniek bedrijf? Om dit te matchen met het CV en de achtergrond van de werkzoekende. De juiste match levert dat de juiste vakmensen op de juiste werkplek terecht komen. Dat is het doel van Aditech als technisch detacheerder.

Voordeel van technisch detacheren voor vakmensen

Ben jij een vakman of vakvrouw en een echte professional in de techniek? En wil je meer zien en ervaren in het technische werkveld, dan is werk op basis van detachering een uitgelezen manier. De voordelen op een rij:

  1. Zekerheid met een arbeidsovereenkomst
  2. Variatie door werken bij wisselende bedrijven en projecten
  3. Uitbouwen van je CV en werkervaring
  4. Detacheerder die alles voor je regelt
  5. Goede arbeidsvoorwaarden

Detacheren versus uitzenden

Bij detachering in de techniek werk je met een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd (bijv jaarcontract) of onbepaalde tijd. Die zekerheid heb je dan. Dat is het verschil met werken als uitzendkracht waarin je werkt met een contract met uitzendbeding. Een uitzendcontract heeft een hogere mate van flexibiliteit.

Voor veel vakmensen in de techniek die instromen of zij-instromen is een bekend route naar een vaste baan om te starten als uitzendkracht. Je laat je vakbekwaamheid zien. De volgende stap is dan een detacheringscontract. En vanuit een detacheringscontract kan je doorgaan naar een vaste aanstelling bij een opdrachtgever / werkgever in de techniek. Dit laatste is van detachering naar vast, ofwel deta-vast.

Overstappen naar de techniek: laat je detacheren

Werk je in de techniek of zou je dat graag willen? Maak de overstap. Aditech helpt jaarlijks gemotiveerde werkzoekenden met affiniteit of een verleden in de techniek aan een nieuwe stap in het loopbaan. Laat je detacheren. Dat kan ook in combinatie met leren of een BBL traject. Neem contact op of vul direct het aanmeldformulier voor Detachering-in-de-Techniek in.

Ben je werkgever in de techniek, bij een installatiebedrijf in de elektrotechniek of installatietechniek en zou je graag meer weten of welke wijze technische detachering, een deta-vast oplossing of BBL detachering jou kan helpen met het oplossen van je personeelstekort, vul dan het Aanvraagformulier Inleen Detachering in.