Detavast

Wat is de detavast constructie?

Ben je op zoek naar vast personeel, maar wil je langer de kans krijgen om het personeel te beoordelen? Dan is de detavast constructie de juiste oplossing voor jou. Detavast is een afkorting voor ‘van detacheren naar een vast dienstverband’ en is feitelijk een detacheringsovereenkomst met de mogelijkheid tot een eventuele overname in de toekomst. Daarom is het een perfecte combinatie van het flexibele detacheren en het vaste werving en selectie.

Wij spreken een bepaalde periode of een bepaald aantal uren af waarin de medewerker voor ons aan het werk zal gaan. De medewerker komt in dienst bij Aditech en wordt gedetacheerd bij jou als opdrachtgever. Wanneer deze periode is afgelopen kan je als bedrijf de medewerker zelf in vaste dienst nemen. De medewerker gaat dan van flexibele detachering bij het detacheringsbureau naar een vaste baan bij de werkgever.

Detavast personeel werven

Het direct werven van detavast personeel werkt vrijwel hetzelfde als standaard recruitment en werven van eigen personeel. Op basis van een vacature en intakegesprek met de opdrachtgever gaat Aditech in haar bestand met vakmensen, monteurs, specialisten en installateurs kijken of er een match is. Is deze er niet, dan gaan we op zoek naar een passend profiel. Voor het aanvragen van een detavast oplossing vul je het Detavast Aanvraagformulier in.

De tweede manier is eerst vakmensen inlenen op uitzendbasis. Er worden werkafspraken gemaakt voor uren en vergoedingen en er is nog geen detavast afspraak. Ben je tijdens het werk tevreden met de vakman of vakvrouw van Aditech, dan kan je besluiten deze over te nemen. Deze mogelijkheid wordt besproken met de uitzendkracht, vervolgens wordt met de uitzendkracht de afspraak gemaakt dat de werknemer het detavast traject ingaat.

Waarom kiezen werkgevers voor detavast?

Het grootste gedeelte van de bedrijven die actief zijn in de technische sector maakt gebruik van flexibel én vast personeel. Het inlenen van technisch personeel op basis van een detavast constructie heeft meerdere duidelijke voordelen voor jou als werkgever. De voordelen van flexibel personeel worden namelijk gecombineerd met de voordelen van vast personeel.

Bedrijven kiezen voor detavast om aan de ene kant flexibel te blijven voor pieken en dalen vanuit de markt, maar tegelijkertijd ook de intentie hebben om de medewerker in de toekomst over te nemen van het detacheringsbureau.

De voordelen van detavast voor werkgevers

 1. 1. Personeel wordt eerst flexibel ingeleend.
 2. 2. Een langere proeftijd om personeel zorgvuldig te beoordelen.
 3. 3. Er wordt geen wervingsfee betaald.
 4. 4. Professionele selectie voor de juiste match
 5. 5. Zekerheid door uitzicht op een vast contract.

Waarom detavast via Aditech?

 • We hebben ons volledig gespecialiseerd in het bemiddelen van technisch personeel.
 • We zijn al 30 jaar gespecialiseerd in het matchen van de juiste vakmensen op de juiste vacature.
 • Aditech is erkend technisch detacheerder.
 • Kwaliteit door screening en referentiechecks.
 • De Aditech monteurs pool: we beschikken over een uitgebreide eigen database met vakmensen.
 • Zit de geschikte kandidaat (nog) niet in onze database? Dan gebruiken onze recruiters hun kennis en ervaring om iemand te vinden.
 • We zijn met onze 12 vestigingen vertegenwoordigd in heel Nederland, daarom is er altijd een vast contactpersoon in jouw buurt.
 • Jij kunt je focussen op de dagelijkse werkzaamheden, terwijl wij personeel voor je vinden.

Hoe gaat de detavast constructie in zijn werk?

 1. 1. Doe een aanvraag via ons aanvraagformulier of neemt direct contact op met een van onze vestigingen.
 2. 2. De Aditech-contactpersoon van jouw regio neemt zo snel mogelijk contact met je op om de aanvraag te bespreken.
 3. 3. Vervolgens zullen we na dit gesprek kennis verzamelen over jouw bedrijf en de bijbehorende werkzaamheden.
 4. 4. Op basis van deze informatie gaan we op zoek naar de juiste kandidaat in onze eigen database of in externe databases.
 5. 5. Voor potentiële kandidaten stellen we een Aditech CV op; een uitgebreide profielschets om de match te onderbouwen.
 6. 6. Klopt het Aditech CV met wat je zoekt? Dan plannen we een sollicitatiegesprek met de kandidaat in.