Uitzendbureau
technisch personeel

Technisch personeel gezocht!

Waar gewerkt wordt, is personeel nodig. In de techniek helemaal. De vraag naar technisch personeel en vakbekwame handen neemt jaar-in, jaar-uit toe. Nederland bouwt, renoveert, vernieuwt en ontwikkelt volop waarvoor technisch personeel keihard nodig is. Van energietransitie en infrastructuur tot herbestemming van kantoorpanden en meer woningbouw. Technisch personeel wordt schaarser door beperkte instroom en meer uitstroom van ervaren rotten in het technische vak door de vergrijzing.

Het werven en vinden van goed technisch personeel is daarmee een steeds grotere uitdaging voor de bouw, installateurs, montagebedrijven, infrabedrijven en maak- en procesindustrie. Hier komt Aditech om de hoek kijken. Het detacheringsbureau dat zorgt voor de juiste mensen op de juiste plaats. 

Lijst met schaarse vakmensen in de techniek 2024:

 1. Elektromonteur
 2. Werkvoorbereider
 3. Loodgieter
 4. Machinemonteur
 5. CV Monteur

Uitzendbureau technisch personeel

Voor bedrijven in de techniek is het een steeds grotere uitdaging om goed technisch personeel te vinden. Personeel wat goed past bij de vacatures, de projecten, technische vereisten voor het werk en aansluit bij de eigen medewerkers van de inlener. Een technisch uitzendbureau zoals Aditech kan daarbij uitkomst bieden met hulp voor je interne HR, recruiter, planner, projectleiders of directeuren.

Uitzendpersoneel is heel belangrijk voor bedrijven die wisselende werkvoorraden hebben. Met flexibel personeel kan je sneller op en afschalen zodat onder- of overbezetting minder voorkomt, bedrijfsrisico’s lager worden en het werk altijd af komt. Want, het werk op de bouw of project moet af!

Uitzendbureau technisch personeel
Wat is een uitzendbureau

Wat is een uitzendbureau?

Een uitzendbureau is een bemiddelaar op de arbeidsmarkt voor personeel. Dus Aditech is als technisch uitzendbureau een bemiddelaar op de arbeidsmarkt voor technisch personeel. Het bemiddelt tussen mensen die (tijdelijk) werk zoeken, de uitzendkracht, en bedrijven die (tijdelijk) personeel nodig hebben, ook wel de inlener genoemd.

Belangrijk voor het inlenen van uitzendkrachten is dat dit gedaan wordt bij bureaus die keurig via de spelregels werken. Denk aan uitzendbureaus die aangesloten zijn bij de ABU of NBBU net zoals Aditech dat is. Zo weet zowel de inleners als de werknemers dat het technische uitzendbureau alles netjes geregeld heeft.

Specialist in de techniek

Er zijn heel veel uitzendbureaus in Nederland. Voor het bemiddelen van goed technisch personeel is een specialistisch bureau te adviseren. Aditech richt zich daarom ook volledig op het technisch segment. Als specialist weet je dat de ene elektromonteur woningbouw niet de andere is. Denk maar aan prefab versus breedplaat. Dat een zonnepanelen monteur niet per definitie gecertificeerd is voor elektrotechnische installatie. Zomaar als voorbeelden.

Door de vele specifieke functies in de techniek met wisselende vereisten, nodige certificaten, diploma's en andere zaken is kennis en dus specialisatie een groot voordeel voor zowel bedrijven en inleners als voor mensen die werk in de techniek zoeken.

Nieuwere functies in de techniek die nieuwe eisen stellen:

 1. PV Monteur
 2. Installateur laadpalen
 3. Meet- en regeltechnicus luchtbehandelingskasten
 4. Werktuigbouwkundige windenergie
 5. Beveiligingstechnicus

Voordelen van een specialistisch technisch uitzendbureau

Technisch personeel gezocht... kies een specialistisch uitzendbureau in de techniek zoals Aditech. Dag-in, dag-uit is Aditech bezig met personeel in de techniek. Dat maakt de kwaliteit van zowel werving en recruitment als het matchen op vacatures van klanten steeds beter.

De 5 voordelen van een technisch uitzendbureau op een rij:

 1. Kennis van de techniek en TI markt in Nederland
 2. Aan tafel bij duizenden inleners in de techniek over wat ze nodig hebben
 3. Groot bestand aan bekwame vakmensen in elektro- en installatietechniek
 4. Ervaring met het matchen van kandidaten op techniek vacatures
 5. Bij- en herscholing in de techniek en voor certificering

Aditech, uitzendbureau in de techniek

Aditech regelt al 30 jaar kwalitatief technisch personeel voor bedrijven en inleners in de techniek. Voor vast personeel, gedetacheerde vakmensen en flexibele uitzendkrachten voor je flexschil. Van het inlenen voor slechts 1 week tot werving & selectie in vaste dienst.

Aditech snapt als geen ander de kunst en uitdaging van flexibele planning voor personeel in de techniek. Van opvang van onverwachte en urgente ziek & piek uitdagingen tot snelle uitbreiding van je ploeg voor al het werk. Aditech vindt technisch personeel wat kant en klaar kan starten. Screening, basis gereedschap, PBM’s en alle administratieve zaken (NEN, VCA, GPI, toolbox, verloning, etc.) wordt allemaal geregeld. Dan krijg je als inlener dus meer dan zomaar een uitzendkracht en direct een medewerker die aan de slag kan.