Opleidingen

Opleidingen in de techniek

Scholing, cursussen en opleidingen in de techniek zijn belangrijk voor je diploma. En ook voor het bijhouden van je kennis en certificering als vakwerker.

De techniek verandert snel. Er ontstaan meer en meer specialisaties. Technische installaties worden slimmer. Systemen zijn steeds meer verbonden. We hebben te maken met Internet-of-Things, gebouwbeheersystemen, nieuwe technologie, van mechanisch naar software sturing en nog veel meer.

BBL leren-werken

Het start met een diploma. Heb je nog geen erkend vakdiploma en wil je deze wel behalen, dan kan een praktijkgerichte BBL-opleiding in de techniek via Aditech een goede keus zijn. Je gaat doorgaans 4 dagen per week werken, leren in de praktijk en geld verdienen. De 5e dag ga je de schoolbanken in voor de overige leerstof. Lees meer over BBL mogelijkheden op onze BBL informatiepagina.

BBL leren-werken

Basis cursussen in de techniek

Bijblijven en op tijd de vereiste certificaten geldig houden is voor veel werkgevers in de elektrotechniek en installatietechniek een vereiste. Aditech biedt werknemers daarvoor meerdere cursussen aan. Cursussen zijn vaak kortlopend en beperkt in aantal uren studietijd.

Top 5 basis cursussen in de techniek:

 1. 1. VCA VOL
 2. 2. NEN 3140
 3. 3. Werken op Hoogte
 4. 4. Hoogwerkercertificaat
 5. 5. F-gassen

Cursussen in de vaktechniek

Naast de algemene basiscursussen vormen vakcursussen in de elektrotechniek, beveiligingstechniek, klimaatinstallaties en installatietechniek een goede aanvulling om speciale taken in het uitvoerende techniek te mogen en kunnen doen. Extra kennis of actuele technieken beter in de vingers hebben. Dit maakt je als vakman of vakvrouw nog waardevoller voor je werkgever.

Populaire vakcursussen die Aditech regelt:

 1. 1. Monteur Beveiligingssystemen (MBV)
 2. 2. Installatiedeskundige brandmeldinstallatie (IDB)
 3. 3. Onderhoudsdeskundige brandmeldinstallatie (ODB)
 4. 4. Cursus Luchtbehandelingstechniek
 5. 5. Sprinkler (VSI-A)
Cursussen in de vaktechniek

Opleidingen in de vaktechniek

Tot slot biedt Aditech als werkgever vakmensen in de techniek de mogelijkheid om naast het werk door te groeien door middel van verder leren. Ook kunnen we je bij Aditech helpen als je wilt overstappen naar de techniek. Voor werknemers die een duidelijk beeld hebben waar ze naartoe willen binnen de techniek, worden (vooral) mbo-opleidingen mogelijk gemaakt. Een technische opleiding wordt vaak gecombineerd met baan met vaste aanstelling in het vooruitzicht. Dit noemen we detavast banen. Eerst werken en leren bij Aditech en dan naar een baan bij een technisch bedrijf.

De 3 favoriete technische mbo-opleidingen:

 1. 1. Monteur elektrotechnische installaties - mbo niveau 3
 2. 2. Eerste Monteur Werktuigkundige Installaties - mbo niveau 3
 3. 3. Monteur koude- en klimaatsystemen - mbo niveau 2

Voordelen van opleidingen via Aditech

Aditech regelt banen en werk in de techniek. Daarvoor regelen wij bijna alles. Zo ook cursussen en opleidingen.

En dat heeft zo zijn voordelen:

 1. 1. Aditech regelt passend werk bij je opleiding
 2. 2. Aditech betaalt je cursus of opleiding
 3. 3. Praktijkervaring voor groter leereffect
 4. 4. Goed toekomstperspectief en inkomen
 5. 5. Leren met uitzicht op een vaste baan

Wil jij ook werken in de techniek? En wil je graag meer leren over techniek en mogelijkheden voor de toekomst? Neem dan contact met ons op door te bellen met één van onze vestigingen of door het onderstaande formulier in te vullen.

Meld je direct aan