Banen in
de techniek

Banen in de techniek

Technische detacheerders leveren via hun detachering oplossing tijdelijk technisch personeel aan bedrijven in de techniek en aan installatiebedrijven in Nederland. Aditech is een erkend technisch detacheerder en aangesloten bij brancheorganisatie NBBU.

Met een baan in de techniek bouw je letterlijk mee aan de toekomst van een veilig, mobiel, groen en comfortabel Nederland.

5 redenen waarom er meer banen in de techniek komen:

 1. Woningtekort - meer noodzaak voor woningbouw
 2. Energietransitie - nul-op-de-meter vereist nieuwe installaties en renovatie
 3. Groei Nederland - aanpassingen in de infrastructuur (onder andere voor mobiliteit)
 4. Internet-of-Things (IoT) - steeds meer data, connectiviteit en besturing
 5. Milieu-eisen - schoner produceren voor industrie en agrarische sector

Favoriete banen in de techniek

Op basis van de vraag van installatiebedrijven en de vraag vanuit sollicitanten weet Aditech wat de meest populaire banen en projecten in de arbeidsmarkt binnen de techniek zijn. We hebben deze voor je op een rijtje gezet.

Top 5 banen en werk in de elektrotechniek:

 1. Zelfstandig elektromonteur
 2. Werkvoorbereider elektrotechniek
 3. Elektromonteur Zonnepanelen
 4. Installateur beveiligingstechniek
 5. Paneelbouwer

Top 5 banen en werk in de installatietechniek:

 1. Servicemonteur Verwarming & Warmtepompen
 2. Koelmonteur
 3. Installatiemonteur Klimaattechniek
 4. Werkvoorbereider Installatietechniek
 5. Dikwandig CV Monteur

Vaste banen in de techniek

Een vaste baan geeft een bepaalde zekerheid. Zowel voor werkgever als werknemer. Werkgevers waar Aditech mee samenwerkt vragen elke dag naar vakmensen om in vaste dienst aan de te nemen.

Aditech biedt vakmensen 2 manieren aan om naar een vaste baan te gaan. Manier 1 is eerst flexibel te werken om vervolgens bij de klant in dienst te gaan. Als uitzendkracht of als gedetacheerde werk je in dienst bij Aditech op locatie bij de klant. Als dat van beide kanten goed bevalt, kan de werknemer in dienst gaan bij de klant. Dit noemen we deta-vast. Manier 2 is direct in dienst bij de opdrachtgever of klant te gaan. Dit noemen we werving & selectie.

Banen voor flexibel werken

Heel veel bedrijven in de techniek werken met een flexschil. Dit betekent dat een deel van de werkenden bij een bedrijf tijdelijk worden ingeleend of ingehuurd in aanvulling op de vaste medewerkers van het bedrijf. De reden is dat werk soms pieken kent of dat uitgevallen eigen mensen opgevangen moeten worden. Aditech regelt al jaren de inzet van flexibele werknemers in de techniek. En stopt het ene project of werk, dan regel we direct een volgende werkplek.

Behalve werkgevers willen ook werkenden zelf flexibel kunnen werken. De belangrijkste reden is afwisselend werk of ontdekken welk werk en wat voor bedrijf bij iemand past. Door afwisselend flexibel werk te doen leer je meerdere projecten, soorten werk en bedrijven kennen. Zo leer je welke werkplek goed bij je past. En heb je die ontdekt, dan is er de kans dat je daar in dienst kunt gaan. Van flex naar vast zou je kunnen zeggen.

Omscholen en zij-instromen

Altijd al interesse in werken in de techniek? Destijds misschien een andere keuze gemaakt qua opleiding of werk. En nu toch willen instromen. Dat kan. Als je gemotiveerd bent en enige affiniteit hebt, dan kan Aditech je als zij-instromer helpen. Behalve het regelen van werk en banen helpt Aditech werkzoekenden ook richting de techniek met opleidingen en cursussen.

Als zij-instromer leer je naast de theorie ook de praktijk door direct bij een van onze klanten aan de slag te gaan in een passende instroom functie. Denk aan 2e monteur of hulpmonteur.

Naast opleidingen regelt Aditech ook certificaten als VCA (VOL), Hoogwerker, NEN3140, valbeveiliging, F-gassen (STEK) en meer. Alles om elke monteur meer kansen op de juiste baan in de techniek te bieden.

Onze 3 populairste zij-instroom opleidingen in combinatie met werk zijn:

 1. MBO Elektrotechniek niveau 3
 2. MBV- Monteur Beveiligingssystemen
 3. MBO Basis Installatietechniek

Meld je direct aan

Telefoonnummer
CV Uploaden