Overstappen
naar de techniek

Overstappen naar de techniek

De vraag naar vakmensen in de techniek is groot. Heel groot. Er is een personeelstekort in de techniek. De komende jaren zijn er veel vacatures en banen in te vullen. Overstappen naar de sector techniek of de installatiebranche, kan de beste keuze zijn die je ooit gemaakt hebt.

Voor wie gemotiveerd is biedt de techniek volop kansen voor een mooie andere baan. Als we het over overstappen van baan naar de techniek hebben, denk dan bijvoorbeeld aan de elektrotechniek, installatietechniek, beveiligingstechniek, klimaatinstallaties en energiesystemen.

Overstappen via werken-leren

Ooit technisch opgeleid. Lang geleden weleens technisch werk gedaan. Alleen is dat een tijd geleden en wellicht achterhaald? Geen probleem. Overstappen naar de techniekbranche en technisch installatiewerk wordt door Aditech ondersteund met opleidingen. Door middel werken-leren of BBL kan je direct aan de slag en spijker je je kennis bij. Met een (MBO) vakdiploma of specialisatie certificaat als extra beloning.

Als zij-instromer kan je via enkele basiscursussen aan de slag. Dus je kunt overstappen naar de techniek zonder MBO techniekdiploma. Je bent gemotiveerd. En je bent functioneel inzetbaar. Dan ben je FIP, een functioneel inzetbaar persoon. We helpen je dan met een VCA en bijvoorbeeld een NEN 3140 te behalen in 2 dagen. Dan kan je al aan de slag.

Omscholing van NL-leert-door en STAP-regeling

In Nederland zijn er meerdere regeling die helpen en subsidies verstrekken voor omscholing als je 18 jaar of ouder bent. Zo is er de NL-leert-door subsidie per 2021 om omscholing te ondersteunen.

Naast de NL-leert-door regeling is er de STAP subsidie. STAP staat voor Stimulans Arbeidsmarktpositie. Het STAP-budget zal uiteindelijk de regeling. Per 1 januari 2022 is de STAP-subsidie in werking getreden. Het is een subsidie waarbij werkenden en niet-werkenden een persoonlijk ontwikkelbudget krijgen van maximaal € 1.000,- per jaar. Iedere meerderjarige in Nederland kan aanspraak maken op deze subsidie.

Overstappen naar de techniek: laat je detacheren!

Binnen de techniek zijn heel veel soorten banen en werk. Kiezen wat bij jou past, kan best lastig zijn. Laat je daarom adviseren door specialisten in werk in de techniek. Bij Aditech werken we al 30 jaar in de techniek, hebben we een groot netwerk met techniekbedrijven en installatiebedrijven en hebben we dagelijks contact met vakmensen in allerlei vakgebieden. Wij kennen de markt. De specialisten van Aditech op een vestiging bij jou in de buurt kunnen je helpen.

Omdat Aditech zowel uitzend, detacheert, bemiddelt als werft voor techniekbedrijven heb je meerdere manieren om over te stappen naar de techniek. Laat je detacheren naar opdrachtgevers. Ontdek op deze manier het werk waar je blij van wordt en het soort techniekbedrijf dat goed bij jou past. Vul het Overstappen-naar-een-baan-in-de-Techniek formulier in en Aditech neemt contact met je op.

Techniek instroom banen voor overstappers

De afgelopen jaren zijn meer vakmensen vanuit andere branches overgestapt naar de techniek. Dat was altijd al hun favoriete werk. De top 5 techniekbanen die het afgelopen favoriet waren om in de techniek in te stromen zijn:

  1. 1. Junior werkvoorbereider
  2. 2. Monteur bekabeling
  3. 3. Servicemonteur verwarming
  4. 4. Hulpmonteur elektrotechniek
  5. 5. Zonnepanelen monteur

Werkgevers Servicepunt (WSP) van het UWV

Je baan verloren in het onderwijs, horeca of bijvoorbeeld de evenementenbranche. Tijdelijk in het UWV belandt. Dat kan ons allemaal gebeuren. Heb jij affiniteit met de techniek en zou een overstap naar de technische installatiebranche een optie zijn? Maak dan gebruik van het UWV Werkgevers Servicepunt (WSP). Werkgevers gebruiken dit WSP om aan passende werknemers te komen en zodoende werkzoekenden vlot aan een nieuwe baan te helpen. Aditech en het UWV kunnen je zodoende snel aan een volgende stap en een baan helpen.

Meld je direct aan