Deta-vast: wat is het?

Deta-vast is een afkorting voor ‘van detachering naar vast werk’. Bij een deta-vast overeenkomst werkt een medewerker een periode of een aantal afgesproken uren via een technisch uitzendbureau of een detacheerder in de techniek. Dat wordt vooraf afgesproken. Na afloop van de periode of het aantal uren kan de werkgever de medewerker overnemen en zelf in dienst nemen. De medewerker gaat van detachering naar een vaste baan. Dat is deta-vast.

Voordelen van deta-vast voor werkgevers

Inlenen van technisch personeel in de techniek op basis van een deta-vast afspraak heeft enkele duidelijke voordelen. Zeker omdat de voordelen van de flexibel personeel inlenen en personeel aan je binden worden gecombineerd.

De 4 voordelen van inlenen op basis van deta-vast:

  1. Eerst flexibel inlenen
  2. Langere proeftijd werknemer en werkgever
  3. Geen wervingsfee betalen
  4. Gericht personeel werven

Deta-vast personeel werven

Je kunt als werkgever in de techniek op 2 manieren aan deta-vast vakpersoneel komen. Ten eerste via direct deta-vast werving. Ten tweede vanuit de lopende flexschil met uitzendkrachten een afspraak maken tot een deta-vast traject.

Het direct werven van deta-vast personeel werkt vrijwel hetzelfde als standaard recruitment en werven van eigen personeel. Op basis van een vacature en intakegesprek met de opdrachtgever gaat Aditech in haar bestand met vakmensen, monteurs, specialisten en installateurs kijken of er een match is. Is deze er niet, dan gaat Aditech op zoek naar een passend profiel. Voor het aanvragen van een deta-vast oplossing vul je het Deta-Vast Aanvraagformulier in.

De tweede manier is eerst vakmensen op uitzendbasis inlenen. Dan maak je werkafspraken voor uren en vergoedingen. Dan is er nog geen deta-vast afspraak. Ben je tijdens het werk tevreden en blij met de vakman of vakvrouw van Aditech, dan kan je besluiten deze over te willen nemen. De mogelijkheden bespreek je dan met de Aditech vestiging bij jou in de buurt. Zodra er afspraken gemaakt worden, dan gaat de deta-vast periode in.

Werken op basis van deta-vast

Voor vakmensen in de techniek is deta-vast een aantrekkelijke manier om aan een vaste baan te komen die goed bij je past. Op basis van kennis, ervaring en wensen wordt het soort werk en type bedrijf bepaald. Daar gaat Aditech in haar netwerk aan techniekbedrijven naar op zoek. Is er een deta-vast kans, dan wordt dit besproken.

Door in de praktijk zo werk en een bedrijf te ervaren kan je goed beoordelen of een vaste baan bij dat bedrijf een goede keuze is. Is dat zo. Voor jou als werknemer en voor de werkgever, dan kan je na afloop van de deta-vast periode over naar de klant. En is die klik er niet, dan wordt een andere deta-vast plek voor je gezocht. Net zo lang tot jij de juiste werkplek hebt gescoord.

Ben jij enthousiast over deta-vast om jouw gewenste baan in de techniek te ontdekken, solliciteer dan op een van onze vacatures. Dan gaan we direct aan de slag.

Aditech, de deta-vast specialist in de techniek

Aditech, de deta-vast
specialist in de techniek

Aditech regelt al ruim 27 jaar banen voor werknemers in de techniek en vakpersoneel voor techniekbedrijven door heel Nederland. Door kennis en ervaring is Aditech dé specialist geworden in deta-vast banen in de elektrotechniek en installatietechniek. Omdat Aditech langdurig met vakmensen en bedrijven samenwerkt kunnen we de match vaak goed inschatten. Dat maakt het verschil.