Leer-werk
en BBL

Werken en leren via een BBL-opleiding

Leer een technisch vak en verdiend geld tegelijk is de kern van een BBL-traject. BBL staat voor Beroeps Begeleidend Leren. Je combineert werken in de praktijk met leren. Aditech biedt BBL trajecten voor werken-leren in de techniek.

Voor wie is een BBL werken-leren traject interessant?

Je wilt wel aan de slag in de elektrotechniek, beveiligingstechniek, installatietechniek, klimaatinstallatie, metaaltechniek of werktuigbouwkunde? Alleen heb je nog geen diploma, maar je wilt dit wel graag behalen. Dan is een BBL-traject ideaal.

BBL wordt vooral door jongere, aanstaande vakmensen gedaan. Daarnaast gebruiken zij-instromers naar de techniek ook BBL mogelijkheden. In tegenstelling tot een voltijd BOL, Beroeps Opleidende Leerweg, is een BBL-traject meer praktijkgericht. Je zit minder uren op school en bent meer in de praktijk bezig. Je verdient direct geld. In Nederland zijn er jaarlijkse meer dan 100.000 mbo’ers bezig met een BBL-traject. Dit is een belangrijke manier van opleiden. Ook voor vakmensen in de technische installatiebranche. Daarmee is BBL een belangrijke methode om meer vakmensen in de techniek aan het werk te krijgen.

BBL leren-werken

Voordelen van een BBL-traject in de techniek

Beroeps Begeleidende Leren kent meerdere voordelen. Bij Aditech een BBL-traject doen kent 7 heldere voordelen:

  1. 1. Aditech betaalt je technische BBL-opleiding
  2. 2. Werken bij een erkend leerbedrijf in de techniek wordt geregeld
  3. 3. Persoonlijke begeleiding en coaching tijdens het BBL-traject
  4. 4. Je diploma halen! (Vaak een mbo techniek vakdiploma)
  5. 5. Geld verdienen
  6. 6. Grote kans op een dienstverband bij je leerbedrijf na afloop
  7. 7. Goede plek om je carrière in de techniek te beginnen
Cursussen in de vaktechniek

Opleidingen in de vaktechniek

Aditech regelt veel voor jouw BBL-traject in de techniek. In hoofdlijnen werkt het als volgt.

Neem contact op met een BBL verzoek via het Aditech BBL Formulier. Een Aditech contactpersoon van de vestiging bij jou in de buurt neemt je wensen, motivatie, kennisniveau en achtergrond mee naar honderden erkende leerbedrijven binnen het techniek netwerk van Aditech. Op zoek naar de BBL werkplek die goed bij jou past. Voor leerplichtigen is het belangrijk dat jouw ouder(s) of verzorger(s) goed geïnformeerd zijn over jouw mogelijkheden in de techniek. Neem ze gerust mee naar de afspraak.

Uit de interessante BBL opties kan je kiezen voor een gesprek bij het leerbedrijf. Dit is meestal de aanstaande praktijkbegeleider. Deze praktijkbegeleider werkt bij de opdrachtgever en staat in nauw contact met jouw contactpersoon bij Aditech. Tussentijds heb je samen met je contactpersoon en de praktijkbegeleider evaluaties over jouw BBL-traject en zorgen wij ervoor dat jij op je werkplek genoeg mogelijkheid krijgt om te leren. Aditech contactpersonen komen je ook bezoeken op je leer-werkplek.

Kortom, Aditech regelt BBL-trajecten in de techniek. Werken bij een techniekbedrijf en leren voor je diploma, terwijl je intussen geld verdient. Aditech regelt veel voor je. Dus heb jij interesse in werken en een carrière in de techniek, meld je aan voor de BBL mogelijkheden.

Meld je direct aan