Klimaattechniek,
een duurzaam
vakgebied voor jou?

Het klimaatakkoord zorgt voor meer banen. Volgens de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE) komen er in 2030 tussen de 39.000 en 72.000 extra banen bij. Voor elke baan die in de fossiele sector wegvalt, ontstaan er zeven nieuwe klimaatbanen. Dat betekent dat er veel behoefte is aan vakmensen met kennis en vaardigheden. Er zijn dus volop kansen om te werken in de klimaattechniek.

Werken in de klimaattechniek

Klimaattechniek is belangrijk voor het beheersen van het binnenklimaat in verschillende soorten gebouwen. We proberen gebouwen comfortabel te maken met verwarming, ventilatie en koeling. Door het energieverbruik te verkleinen, willen we de invloed op het milieu verminderen. Er zijn verschillende technieken die daarbij helpen. Denk hierbij aan zonnepanelen, warmtepompen en energiezuinige ventilatiesystemen. Deze installaties helpen bij het verbeteren van de energiezuinigheid en hebben een positief effect op het milieu. Dit soort installaties worden tegenwoordig steeds vaker geïnstalleerd in huizen en bedrijven.

Er zijn verschillende functies binnen dit vakgebied, allemaal met eigen verantwoordelijkheden en uitdagingen. Als klimaattechnicus zijn jouw taken gericht op het bedenken, installeren en onderhouden van technologische oplossingen. Bij dit werk je regelmatig samen met collega’s of klanten om je taken succesvol uit te voeren.

Een mogelijke functie in dit vakgebied is een ventilatiemonteur. Bij deze functie ben je expert in ventilatie, koeling en luchtbehandeling. Zie jij jezelf niet aan het werk gaan als ventilatiemonteur? Dan is de baan van warmtepomp monteur misschien iets voor jou. Je werk zal bestaan uit het installeren van middelgrote tot grote installaties. Heb jij liever meer verantwoordelijkheid en is het bewaken van de planning en de kwaliteit voor jou geen probleem? Dan kan de functie van projectleider misschien geschikt zijn voor jou.

Populaire banen voor klimaattechnici binnen Aditech zijn, servicemonteur verwarming & warmtepomp, koelmonteur, installatiemonteur, werkvoorbereider installatietechniek, zonnepanelen monteur en dikwandig cv-monteur.

werken in de klimaattechniek
klimaattechniek

Dé droombaan voor jou?

Wil je werken in de klimaattechniek of een andere technische functie? Wij zijn een detacheringsbureau gespecialiseerd in de technische sector. Met onze kennis en onze klanten kunnen we je helpen. Wij vinden een  functie die bij jou past!

Aditech heeft verschillende vestigingen door heel Nederland. Hierdoor kun je terecht bij een vestiging bij jouw in de buurt. Dit maakt het voor jou makkelijker om toegang te krijgen tot projecten en bedrijven in jouw regio. Dankzij onze meerdere vestigingen maken wij het mogelijk om een snelle en betere ondersteuning te bieden. Voor zowel onze klanten als onze vakmensen. Op deze manier kan je gebruik maken van lokale kansen en mogelijkheden.

Wij regelen dat jij als klimaattechnicus voorzien bent van goed gereedschap en de juiste kleding op maat. Of je nu jassen of T-shirts nodig hebt, wij hebben het voor je geregeld. Mét natuurlijk de juiste hulpmiddelen om je te beschermen.

Vacatures in de klimaattechniek

Ben jij enthousiast geworden en benieuwd naar onze vacatures in de klimaattechniek? Of ken jij een vakman of vakvrouw die op zoek is naar een technische baan? Wij helpen graag!

Mail naar werken@aditech.nl, bel naar 088-2348000 of vul onderstaand formulier.

We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

vacatures klimaattechniek

Klimaattechniek formulier